dimarts, 14 de febrer del 2012

Dimarts 14 de febrer



L'ENSENYAMENT PÚBLIC ES MOU!!!!

·Des de les 12 del dia 14 fins a les 12 del dia 15 (24 hores)

Tancada al Rectorat UAB
dimarts 14 de febrer a les 12:00 fins dimecres a les 12.00 (24 hores), delegats i delegades de les Juntes i Comitès del PAS i PDI de les universitats públiques catalanes, romandrem dins els rectorats de la UPC, UdG, UdL i de la UAB. Aquest tancament de delegats i delegades està previst a diferents sectors de l’àrea pública, durant aquest mes, per denunciar les retallades que el Govern de la Generalitat vol incorporar als pressupostos.

A banda de la previsió de retallades salarials prevista a la Llei de Pressupostos de Catalunya per als empleats públics, també es liquiden drets laborals del personal de les universitats amb l’anul•lació d’Acords, Convenis i Pactes en aquells punts que s’especifiquen a l’esmentat projecte de llei i, molt especialment, es pretén realitzar una reducció indiscriminada de plantilles, tant de PAS (interins i laborals temporals) com de PDI (ajudants, lectors, “Ramon y Cajal”,...).
A aquestes retallades cal sumar les que algunes universitats ja vénen aplicant. Aquestes mesures signifiquen un atac brutal contra l’autonomia universitària, i fan inviable una Universitat Pública, per tothom i de qualitat.
Davant d’aquesta situació exigim als rectors de les universitats publiques catalanes un posicionament actiu en defensa de la universitat pública i de qualitat que passa per disposar de pressupostos suficients i d’autonomia universitària, així com de personal suficient i amb condicions dignes de treball.
el periodico noticies



TANCADES A CENTRES EDUCATIUS

·A les 6 de la tarda:BARBERÀ DEL VALLÈS
Com ja sabeu, el 15 s’aproven els pressupostos. Es per això, que es realitzaran tancades a centres educatius per tota Catalunya en protesta de les retallades a l’ensenyament públic. Amb motiu d’això, a Barberà hi haurà una tancada (que esperem que tingui com a mínim, el mateix èxit i repercussió mediàtica que va tenir la que es va fer amb anterioritat a Badia i que va contar amb la participació de mestres i professors de poblacions veïnes).
La convocatòria serà el dimarts 14 de febrer a les 18:00 a la plaça de l’ajuntament de Barberà del Vallès (si no podeu anar a les 18h, però si més tard, agafeu el telèfon d’algú que hi vagi per tal de saber on estarem tancats). Des d’aquí, sortirem caminant cap al lloc on es realitzarà la tancada. Us animen a participar en aquesta. Diguem no a les retallades a la pública! Es preveu que es realitzi una assemblea amb els participants, passi de vídeo (si les circumstàncies ho permeten), sopar (cadascú que es porti el seu entrepà i beguda) i després, els que vulguin, es podran quedar a dormir allí (porteu sac de dormir).
El lloc no es farà públic fins les 18:00 per tal de no tenir cap tipus de problemes.


Lloc: plaça de l’ajuntament de Barberà del Vallès


·A les 7 de la tarda:TERRASSA
INS Nicolau Copèrnic. Carrer del Torrent del Batlle
IES Torre del Palau. Av de Can Boada del Pino
IES Mont Perdut. Carrer Les Palmes, 17
Llar d’infants Núria. Pla de l'Ametllera s/n
Llar d’infants Patufet. Carrer Vilafranca del Penedès s/n






·A les 6 de la tarda:  SABADELL
INS Ribot i Serra. C. Concha Espina, 33
CEIP Can Llong. C. Praga s/n
Llar d'infants "Els Àngels" .  C. Caucas, 61



·A les 6 de la tarda:MONTCADA I REIXAC
INS La Ferreria. Al Polígon de la Ferreria, entre la riera de Sant Cugat i el riu Ripoll
amb la participació de tots els centres docents de Montcada I Reixac.
A les 19:00 vindrà el professor d'Economia de la UAB , Sr. Albert



·Des de les 9 de la nit fins...:VILADECAVALLS
INS Viladecavalls. Vial de Sant Jordi, S/N


El mapa de les tancades:

L’escola pública es mou contra les retallades: http://lapublicaesmou.blogspot.com/
Docents en moviment: http://mestres.t15.org/
Propostes per al Vallès Occidental:
http://mestres.t15.org/index.php?option=com_kunena&func=view&catid=9&id=93&Itemid=2
Xarxes de docents contra les retallades: https://sites.google.com/a/xtec.cat/xdcr/home
http://15defebrergroc.blogspot.com/


Dimecres 15 de febrer



15F: SI ELLS RETALLEN, NOSALTRES ENS UNIM!!!
Des de l'Assemblea Groga volem que el 15 de febrer, dia en què s'aprovaran els nous pressupostos, sigui una jornada de formació, reivindicació i lluita. És per això que us animem a mostrar el vostre rebuig més enèrgic, tan a dins com a fora dels centres, davant aquest enèsim atac contra l'ensenyament públic. Volem animar al professorat, a les famílies, i als estudiants a mostrar el vostre desacord i indignació duent la samarreta groga i convertint aquest dia en un 15F Groc ple a vessar d'activitats i propostes contra les retallades i en suport a l'educació pública.
La nostra proposta es concentra,

per una banda, a dins els centres educatius i us ofereix la possibilitat, al professorat, de trencar la rutina de la vostra acció docent quotidiana. Així doncs, des de l'Assemblea Groga, us proposem una jornada diferent, carregada de color, i de propostes formatives, lúdiques i reivindicatives per realitzar conjuntament amb tot l'alumnat i que permeti visualitzar la nostra disconformitat davant aquests pressupostos. L'educació és una prioritat per qualsevol país. I també volem que ho sigui per nosaltres. Per això, les activitats que us suggerim pretenen contribuir a que els alumnes siguin persones crítiques, que els mestres i les mestres es converteixin en ciutadans actius dels canvis, i que les famílies, com agents imprescindibles, també participin en aquest procés de transformació que, en definitiva, és col•lectiu i sobretot possible.
I per altra banda, fora dels centres, estenent el groc pels carrers de les nostres ciutats i pobles i convertint-nos, cadascú de nosaltres, en un petit altaveu “GROC” d’un crit comú!! “ENSENYAMENT PÚBLIC DE QUALITAT”.

Per un 15F de reivindicació i lluita!
Per un 15F de color Groc.

MANIFEST:
http://15defebrergroc.blogspot.com/

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada